Maja Klarić s Bookmobilom gostovala u Vodnjanu

17.10.20. Događanja Knjižnica Vodnjan
Foto: Vodnjanski đir

U subotu, 17. listopada 2020. Vodnjan je posjetio Bookmobil, knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, pjesnikinje iz Šibenika.

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. To je prava književna pozornica, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Bookmobil je bio parkiran u Trgovačkoj ulici, uz Knjižnicu Vodnjan od 10 do 13 sati.

PROGRAM:

RAZMJENA KNJIGA – od 10 do 13 sati

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju.

PUT OKO SVIJETA KROZ POEZIJU – u 11 sati

Majine zbirke pjesama „Život u ruksaku“, „Nedovršeno stvaranje“ i „Quinta Pitanga“ te prozni putopisi „Vrijeme badema“ i „Približavanje zore“ donose njezina putnička iskustva sa svih krajeva svijeta – od europskih zemalja preko Južne Amerike i Japana, natrag kući preko Bliskog Istoka. Kroz čitanje poezije iz svih tih zemalja Maja nas je povela na put oko svijeta viđen očima jedne pjesnikinje, planinarke, hodočasnice i moderne pustolovke. Svi su bili dobrodošli na ovu pjesničku karavanu!

RADIONICA BLACKOUT POEZIJE – u 12 sati

Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova pomaže razvitku kreativnosti i potiče na pisanje. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Slikopjesme koje nastaju na radionici možete ponijeti sa sobom ili nekome darovati! Radionica je besplatna i prikladna za sve uzraste, a sve potrebne materijale osigurao je organizator.