8. Brazilski dani u Puli: o povijest i budućnost prevođenja brazilske književnosti i portugalskog jezika

04.11.20. Događanja YouTube

Ovogodišnji Brazilski dani u Puli, možemo reći pandemijski, održavaju se većinom kroz digitalne, odnosno online oblike komuniciranja koji nam omogućavaju da ostanemo relativno bliski i povezani, unatoč nepovoljnoj zdravstvenoj situaciji.

Program započinje 4. studenog 2020. u 17 sati na YouTube kanalu Knjižnice gdje se mogu pogledati dva razgovora o povijest i budućnost prevođenja brazilske književnosti i portugalskog jezika koje se intenzivnije razvija zahvaljujući angažiranim prevoditeljima i prevoditeljicama, ali i izdavačkim kućama:

  •  Što nas čeka u Brazilu? Budućnost prevođenja brazilske književnosti i portugalskog jezika s prevoditeljicom Unom Krizmanić-Ožegović i urednikom u izdavačkoj kući Hena-com Hrvojem Kovačem (razgovor možete pogledati ovdje)
  • Čitamo Brazil - Pregled prevedene brazilske književnosti s književnom prevoditeljicom Tanjom Tarbuk (razgovor možete pogledati ovdje).

Ovaj, već tradicionalni kulturni događaj donosi Puli, Istri i Hrvatskoj uvijek nove zanimljive informacije o Brazilu, djelujući kao stalna poveznica između dvaju zemalja i kultura.

Svi programi održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.