Sanja Pilić i Dječja knjižnica na otoku Veruda

29.07.14. Događanja

Dječja knjižnica i poznata spisateljica za djecu Sanja Pilić 29. srpnja 2014. gostovali su na otoku Veruda. Gradska knjižnica i čitaonica organizirala je književni program za polaznike kampa Zagrljaj Istre, odnosno djecu iz slavonskog područja pogođenog ovogodišnjim poplavama koja borave na popularnom Fratarskom otoku.

Susret je započeo druženjem sa spisateljicom i razgovorom o knjigama u opuštenom tonu, nakon čega je uslijedila kreativna radionica - složi priču od naslova knjiga Sanje Pilić. 

Sanja Pilić svestrana je spisateljica i pjesnikinja. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, a tekstovi su joj prevedeni na slovenski, engleski, talijanski, njemački, nizozemski i mađarski jezik te su prema njezinim djelima napravljene predstave za djecu. Dobitnica je brojnih nagrada: od nagrada Večernjeg lista, Grigor Vitez i Ivana Brlić Mažuranić preko Kiklopa i Reda Danice hrvatske do Mate Lovraka i Časne liste IBBY-ja. Objavljen joj je zaista impresivan broj djela – romana i priča za djecu, slikovnica, zbirki pjesama: O mamama sve najbolje, Mrvice iz dnevnog boravka, E, baš mi nije žao, Ženske pjesme, Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije, Sasvim sam popubertetio, Leti, Marta, leti, Nipetnišest, Stigao je brat, Želim biti posebnaaaaa!, Baš sam hepi!, serijal slikovnica o Maši i mnoge druge.

Susret sa Sanjom Pilić prvi je u nizu programa koji je Gradska knjižnica i čitaonica pripremila za djecu koja borave na poznatom pulskom otočiću. Ostali će se susreti održavati u Dječjoj knjižnici, a pripremljene su edukativno-kreativne radionice  da bi im se upotpunio boravak u Istri.

Ljetni kamp na Fratarskom otoku kraj Pule provodi se pod nazivom Zagrljaj Istre, a organizirala ga je pulska Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost.