Dječja knjižnica u gostima

04.08.14. Događanja

Knjižničarka Dječje knjižnice ponovno je posjetila mlade iz Gunje koji borave na Fratarskom otoku. U posjetu trećoj grupi priključila joj se voditeljica udruge Piccoli terremoti, a susret je zabilježila i pulska televizija. 

Za polaznike kampa pripremile su edukativno-kreativnu radionicu, koja je bila podijeljena u dva dijela. U prvom su se dijelu uz pratnju gitare mladi Slavonci upoznali s talijanskim jezikom te naučili da se pjevajući lako mogu učiti riječi stranih jezika. Nakon toga su stariji slagali svoje rečenice u kreativnoj radionici, odnosno od 30-ak ispisanih riječi trebali su složiti smislene rečenice vezane za priču "Žirafa u knjižnici" iz zbirke priča Snježane Akrap-Sušac i Feodore Gubaš Štifanić "Zb(i)rka priča", a mlađi od tuljaka izrađivali razne životinje.

Ljetni kamp Zagrljaj Istre organizirala je na otoku Veruda humanitarna udruga Pokloni mi budućnost, zahvaljujući kojoj su četiri grupe školaraca iz dijela Slavonije pogođenog poplavama boravile na popularnom pulskom otočiću.