Book Club u Noći knjige

23.04.21. Događanja Središnja knjižnica

Book Club, u suradnji s Društvom psihologa Istre (DPI), započinje sa susretima u Noći knjige - 23. travnja 2021. U skladu s epidemiološkim mjerama, iako je prvotno planiran u dvorani Središnje knjižnice, susret je održan na platformi Zoom.

Prva knjiga koja je obrađena bila je Od odgoja do odnosa - autentični roditelj - kompetentna djeca autora Jespera Juula, a raspravu je moderirala Vesna Rusijan, psihologinja.

Prijave na događaj su obavezne zbog ograničenog broja sudionika (15), a prijaviti se možete slanjem e-maila naslova "Prijava na susret Book Cluba DPI-ja" s vašim imenom i prezimenom, na dpi@dpi.hr.

Razgovorom o knjizi Od odgoja do odnosa poznatog obiteljskog psihoterapeuta - Jespera Juula, s područja iz razvojne psihologije (iako se dotiče i pedagogije, antropologije, sociologije, filozofije...), potaknut ćemo na propitivanje metoda odgoju djece, od tradicionalnih temeljenih na poslušnosti do suvremenih kojima se nastoji očuvati dostojanstvo i djece i roditelja, naglašavajući važnost njihovog međusobnog odnosa. Susret čitatelja, psihologa i ostalih ljubitelja literature iz područja razvojne psihologije, omogućit će razmjenu mišljenja ne samo o izabranoj knjizi, već i o pitanjima vezanim uz svakodnevni život suvremene obitelji.

Pokretanjem Book Cluba, želi se javnosti poslati poruka otvorenosti članova DPI-ja za razgovor o stručnim pitanjima, dostupnosti za zainteresiranu javnost u lokalnoj zajednici te spremnosti za zajedničko promicanje vrijednosti i ponašanja koja su sukladna suvremenim znanstvenim spoznajama te poticanja čitanja, posebice znanstvene literature.