Izložba slika "Fragile" Sanje Simeunović Bajec

23.04.21. Događanja Središnja knjižnica

Sanja Simeunović Bajec predstavlja se novim ciklusom slika Fragile u izložbenom prostoru Središnje knjižnice.

Izložba se može razgledati od Noći knjige, 23. travnja do 15. svibnja 2021. u radno vrijeme Središnje knjižnice i dio je programa Dana grada Pule.

Novi ciklus radova sugestivnog naziva - Krhkost, nastao je u atmosferi sveprožimajućeg straha i neizvjesnosti, kao i pod utjecajem onoga što osjećamo, i proživljavamo. To se nastajanje dogodilo na granici stvarnog i nestvarnih, dakle u središtu, u izvoru. Meditativni momenti u radovima reflektiraju svjetlost kao metaforu pobjedničke snage i otmjenosti koja KRHKOST ČUVA, a njenu prividnu lomljivost označava kao najdivotniju , najčudesniju, i NAJSNAŽNIJU sposobnost čovjekova bića. Svojevrsni paradoks, kao što je i sam čovjek.

Sanja Simeunović Bajec rođena je u Puli. Završila je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci Odsjek likovne kulture, slikarski odjel u klasi prof. Ksenije Mogin. Radi u Srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula kao prof. stručnih predmeta. Uz umjetnički rad i rad u školi, Predsjednica je Udruge More u kojoj je osnivač likovno kreativne radionice Artić. Izlaže samostalno i sudjeluje u skupnim izložbama u inozemstvu. Članica je HDLU-a Istre.