Završna izložba projekta „U svijetu likovnih umjetnika 2“

09.06.21. Događanja Središnja knjižnica

Izložba učeničkih radova nastalih u projektu "U svijetu likovnih umjetnika 2" Osnovne škole Kaštanjer postavljena je u izložbenom prostoru Središnje knjižnice od 9. do 18. lipnja 2021.

„U svijetu likovnih umjetnika 2“ nastavak je projekta produženog boravka OŠ Kaštanjer Pula iz školske godine 2019./2020. koji se pokazao vrlo uspješnim i učenicima zanimljivim. Autorice originalnog projekta bile su učiteljice Nevena Dimač i Sandra Vuk, a potaknuti njihovom idejom učiteljice i učitelj Karla Gjuretek (2.a), Ana Kvaranta (2.b), Maja Prokl (2.c), Matea Žufika (1.a), Klaudija Racan Ukošić (1.b) te Tea Horvat i Josip Saveski (1.c) odlučili su i sami okušati se u projektu i provesti ga s učenicima prvih i drugih razreda koji pohađaju produženi boravak.

Projekt se održavao od listopada 2020. do svibnja 2021. godine. Svakog mjeseca učenici su se upoznali sa životom, radom i djelima najvećih likovnih umjetnika i umjetnica. Zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljem, analizirali su reprodukcije umjetničkih djela te stvarali vlastita. Ovim projektom potaknulo se dječje stvaralaštvo, samopouzdanje, interes za umjetnost, a korištenjem različitih tehnika oslobodila se dječja kreativnost i radoznalost. Učenici su kreirali svoja mala umjetnička djela u skladu s dobi, znanjem i vještinama. Da bi njihova kreativna djela podijelili sa što većim brojem građana, projekt se završava izložbom, što je ujedno i nagrada učenicima za uloženi trud i rad. Umjetnici koji su učenicima ove godine bili inspiracija su: Michelangelo Buonarotti, Gustav Klimt, Pablo Picasso, Edita Schubert, Salvador Dalí, Vasilij Kandinski, James Rizzi, Henri Matisse, Joan Miró, Laurel Burch, Romero Britto, Raewin Hariss i Ivan Rabuzin.

Izložba učeničkih radova može se razgledati u radno vrijeme Središnje knjižnice.