Predstavljanje knjige o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

10.09.21. Događanja Središnja knjižnica

Tomica Kristić svjetski je putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40.000 kilometara, kroz 25 država i 3 kontinenta, putujući kopnenim putem, većinom autostopom, Tomica je završio svoj put u Novom Zelandu.

Nakon putovanja izdao je putopisnu knjigu Putovanje u Međuzemlje, a sadržaj koji se nalazi između korica autor je predstavio multimedijalnim predavanjem u Središnjoj knjižnici 10. rujna 2021.

Putovanje u Međuzemlje inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, napustio je svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje, već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, na svom putu doživljavao je velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao u policijskim postajama diljem Azije, radio kao stažist u Bollywoodu...

Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih 15 mjeseci Tomičinog puta.

Predavanje je održano uz poštovanje epidemioloških mjera.