Terapijski pas na zadatku

07.10.21. Događanja Središnja knjižnica

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitetje u Dječjem tjednu - 7. listopada 2021. u dvorani Središnje knjižnice održala okrugli stol Pozitivni učinci terapijskih pasa na djecu s teškoćama u razvoju.

U okviru projekta Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa u rad s djecom s teškoćama u razvoju, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, stvoreno je šetst terapijskih timova stručni voditelj-terapijski pas u Hrvatskoj. Jedan od takvih timova djeluje u Dječjem vrtiću Titti, partneru u projektu, te u Udruzi cerebralne paralize Istarske županije. Dio edukativno-promotivnih aktivnosti projekta u cilju senzibiliziranja šire zajednice program je koji će biti održan u Puli 7. listopada.

Okruglom stolu prethodile su kreativne radionice za djecu uz sudjelovanje terapijskog psa i prikaz rada psa vodiča - simulacija kretanja slijepe osobe s psom vodičem (prolazak staze s preprekama s povezom na očima i stručno tumačenje instruktora), dok je u atriju knjižnice bio postavljen Info štand za susret s korisnicima i terapeutima s ciljem razmjene informacija i podjele promotivnih materijala.