Bestiario immaginato 2021 - Salire le stelle

04.10.21. Događanja

Salire le stelle, radionica pripovijedanja i izražavanja, dio projekta Bestiario immaginato održana je u dvorani Središnje knjižnice za učenike OŠ-SE "G. Martinuzzi" 4. listopada 2021.

Projekt Bestiario immaginato provodi Cooperativa Damatra' onlus (Udine, Italija), a Knjižnica im je višegodišnji partner.

Ovom prigodom održane su dvije radionice: prva u 9 sati, druga u 11 sati.

Iz priče o Duranteovom životu, za prijatelje Dante, rađa se kolektivno i razigrano iskustvo osmog izdanja Bestiario immaginato_ Pecore Matte_ Dantea su spasila djeca.
U ovoj posebnoj godini, projekt Bestiario immaginato posvećen je Danteu i njegovoj komediji. Uvjerljiva i ponekad zabavna pripovijest vodi nas u svijet Dantea i njegove komedije, na putovanje sastanaka i sjena. Riječi crtaju Danteov portret, prvo kao djeteta, a zatim i kao dječaka koji živi u voljenoj Firenci, prate ga u boli progonstva i gubitka Beatrice, sve do vrata samoizazvanog pakla.
Postat ćemo lude ovce, zahvaljujući izražajnoj radionici koja prati pripovijedanje, a uz Dantea ćemo prošetati njegovim dijelom, ali ne previše ... tek toliko da se popnemo na zvijezde!