Poetsko-glazbena večer "Nonina škrinja"

15.10.21. Događanja Središnja knjižnica

Program manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2021. započeli smo poetsko-glazbenom večeri Nonina škrinja u Središnjoj knjižnici 15. listopada 2021.

Noninu škrinju organizirali smo u suradnji s Ljubicom Bestulić-Stanković, višestruko nagrađivanom pjesnikinjom čakavskog govornog područja, čiji su stihovi uglazbljeni u mnogobrojnim skladbama, izvodilo ih je više od 35 glazbenika na brojnim glazbenim festivalima kao što su Melodije Istre i Kvarnera, Čansonfest...

U programu Nonine škrinje, uz stihove Ljubice Bestulić-Stanković, ovom prigodom u Knjižnici su nastupili i neki od glazbenika koji su njezine stihove izvodili: Nevia Rigutto, Betty i Damir Vrbljanac, Andrina i Frane Frleta te Avelina Damijanović-Draguzet.

"... Kada čujem vapaj njegovih riječi, koje, kao da me k sebi zovu, trudim se, pronaći ih, otresti s njih prašinu prošlosti, satkati od njih pjesmu, koja se može i pjevati i govoriti, udahnuti im novi život. Zato, opet i opet, otvaram staru noninu škrinju, da vidim što ću još u njoj pronaći i s drugima podijeliti."