Hiperaktivni sanjari - predavanje o ADHD-u

07.10.14. Događanja

Marko Ferek, autor knjige Hiperaktivni sanjari 7. listopada 2014. u Središnjoj knjižnici održao je predavanje o danas najčešćem poremećaju među mladima, čime smo se priključili obilježavanju Tjedna ADHD-a.

Predavanje je bilo podijeljeno u dva dijela. U prvom dijelu Marko Ferek govoreći o vlastitim iskustvima i problemima u vrijeme školovanja prikazao je danas najčešći mentalni poremeća kod djece - deficit pažnje ili hiperaktivni poremećaj (ADHD), dok je u drugom predstavio sustav učenja Play Attention, koji su prisutni mogli isprobati. Predavanje je okupilo brojne roditelje, učitelje i profesore, odgajatelje i stručne suradnike u školama koji su se pitanjima i vlastitim iskustvima živo uključivali u diskusiju.

Marko Ferek, predsjednik udruge Buđenje, u devet je godina održao više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 10.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika.

Knjiga Hiperaktivni sanjari bazirana je na autorovim osobnim iskustvima i održanim predavanjima te u njoj okuplja svoje ideje i misli. Predavanjima i knjigom obuhvaća dijagnostiku, liječenje te važnost samopouzdanja u djece s karakteristikama ADHD-a, a odgovara na pitanje tko su hiperaktivni sanjari te kako se isprepliću maštovitost, emotivnost i istraživački duh s nepažnjom, hiperaktivnošću i impulzivnošću. Hiperaktivni sanjari u Hrvatskoj su doživjeli četiri izdanja, a prevedeni su na mađarski i engleski jezik.