Predstavljena "Čarolija njenog srca" Ive Miljak

23.09.14. Događanja Središnja knjižnica

Knjiga Čarolija njenog srca, prvijenac Ive Miljak, predstavljena je 23. rujna 2014. u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Središnje knjižnice.

Susret nabijen emocijama, smijehom i pokojom suzom otvoren je dijelom početnog poglavlja Čarolije njenog srca koji je pročitao autoričin bliski prijatelj. Devetnaestogodišnju Ivu Miljak i njezinu knjigu predstavila je njezina učiteljica hrvatskog jezika Martina Čiković Petrović, sada prijateljica i, kako je autorica više puta istaknula, njezin životni uzor. Nizale su se priče i anegdote te ulomci iz knjige, a susret je zaključila autoričina najbolja prijateljica.

Iva Miljak počela je pisati zahvaljujući jednom školskom zadatku iz hrvatskog jezika. U ovoj knjizi objedinjeni su zapisi iz njenih bilježnica koje je uvijek imala uz sebe, a sadrži niz autobiografskih zapisa: autoričinih misli, razmišljanja, događaja i ljudi koji su dio njezinog života. 

Nasmijanoj Ivi Miljak 23. rujna 2014. bio je zaista poseban dan: predstavila je svoju prvu knjigu, upisala studij kroatistike u Rijeci i proslavila svoj 19. rođendan, a iznenađenje večeri bila je torta za ovo trostruko slavlje.