Klub hvatača slova čita (o) psu

10.10.14. Događanja

U Dječjoj knjižnici 10. listopada 2014. održana je nova aktivnost: osnovan je klub čitatelja Hvatači slova u sklopu kojeg se odvija program Čitaj (o) psu u suradnji s udrugom za Pet therapy Indeficienter Vinkuran. 

Djeca u nižim razredima osnovne škole usvajaju čitanje, a tu vještinu uvježbavaju čitanjem naglas. No, mnogi mališani, najčešće iz srama ili straha od pogreške, to izbjegavaju pa ne uspijevaju „istrenirati“ čitanje te počinju osjećati odbojnost prema knjigama.

Klub hvatača slova novi je čitateljski klub na koji su dobrodošla sva djeca, a posebno ona koja malo manje vole čitati. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama. Počasni članovi Kluba hvatača slova terapijski su psi Argo i Haku iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostovat će drugi petak u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran je od 2014. godine filijala R.E.A.D.-a (Reading Education Assistance Dogs) programa za Hrvatsku te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Naime, dokazano je da su psi, ali i ostali kućni ljubimci, odlično društvo za čitanje. Oni slušaju s pažnjom, ne podsmjehuju se, ne osuđuju i ne kritiziraju. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.

Sva su djeca pozvana da zajedno ulovimo sva nestašna slova i pročitamo ih Argu i Hakuu.