1000 dana proljeća – dogodovštine jednog autostopera

28.10.14. Događanja Središnja knjižnica

Tomislav Perko, autor knjige 1000 dana proljeća, putopis jednog autostopera, predstavio je svoje avanture s putovanja, koje je sabrao u svome prvijencu, u Središnjoj knjižnici 28. listopada 2014.

Upravo predavanjem u našoj Knjižnici otvorio je gostovanja u Istri u Mjesecu hrvatske knjige.

Kako se odlučio krenuti na putovanje i zašto baš autostopom, koga je sve sreo, gdje i koliko boravio, kako je zarađivao za život i još brojne zanimljive detalje podijelio je s prisutnima, koji su ga nakon predavanja obasuli brojnim pitanjima. Pojasnio je da je Tisuću dana proljeća tek prvi dio zapisa s njegovog trogodišnjeg putovanja nazvanog 1000 dana ljeta pa možemo očekivati još zanimljivih redaka te još koje živopisno putopisno predavanje u našoj Knjižnici. Posebno jer uskoro odlazi u novu avanturu - na Novi Zeland. 

Ja sam Tomislav Perko, 29 godina, i dolazim iz Zagreba. Samo sam običan, svakodnevan i normalan lik, koji se s vremena na vrijeme odvaži na nešto neobično, nesvakidašnje i nenormalno. S pravim životom sam se počeo baviti tek nedavno, odmičući se od ustaljenog "rodi se – idi u školu – oženi se – radi posao koji ne voliš – uzmi kredit na 30 godina – imaj par klinaca – odi u mirovinu – umri" stila života. I konstantno sam si postavljao pitanje – što točno želim raditi u svom životu? Odgovor sam tražio na nekim od mojih putovanja – posjetio sam preko 40 zemalja, odstopirao preko 50.000 kilometara, i sve to s ograničenim budžetom od oko 50 kuna dnevno. Još uvijek nisam pronašao odgovor, ali uživam u potrazi“, riječi su kojima se autor opisao na svom blogu.