Čitajmo zajedno ljubavne pjesme

23.10.14. Događanja Gradska tržnica

I ove godine 23. listopada održana je jednodnevna zajednička akcija popularizacije čitanja u kojoj sudjeluju brojne hrvatske knjižnice.

Tog se dana organiziraju javna čitanja, druženja s knjigom u prostorima knjižnica, ali i na javnim mjestima: trgovima, ulicama, parkovima, kafićima, javnom prijevozu. Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige ljubav, diljem Hrvatske čitat će se ljubavna poezija i proza.

Pulskoj su se akciji, koju je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Pula, odazvali učenici 2.e i 3. f razreda Gimnazije Pula s profesoricom Zlatom Knez, koje su podržali učenici TSŠ „Dante Alighieri“, te Grupa pripovjedača iz OŠ Kaštanjer.

Kišno listopadno jutro na gradskoj tržnici uljepšali su gimnazijalci čitajući i recitirajući odabrane ljubavne stihove i prozne retke te zasladili Puljanima prvu jutarnju kavu i ranu kupovinu. Kao i pripovjedači iz OŠ Kaštanjer, sami su odabrali što će pročitati, a čitali su o raznim vrstama ljubavi, sretnim i nesretnim, i to na hrvatskom, engleskom, talijanskom i latinskom jeziku.

Svojim su odazivom ovoj akciji, unatoč kiši, Puljani potvrdili da vole čitati.