Druženje Izabele Bilić-Rovis i DV-a Ciciban

31.10.14. Događanja Središnja knjižnica

Na Dječjem odjelu 31. listopada 2014. gostovala je Izabela Bilić-Rovis koja je polaznicima Dječjeg vrtića Ciciban iz Medulina predstavila svoju zbirku poezije Čakavčice. Mališani su razveselili autoricu jer su dio stihova iz Čakavčica već naučili pa su ih zajedno recitiralli. Razgovarali su s autoricom o Istri i njezinim karakteristikama - cukima, štrigama, vilama i Areni, gljivama, kažunima, imenima sela i zaselaka...Uslijedila je Glinaonica, a mališani su se upoznali s glinom i izradili figure inspirirane pročitanim stihovima. 

Mali Medulinci nisu u knjižnicu došli praznih ruku: Izabeli Bilić-Rovis poklonili su svoj mali slikovni istarsko-hrvatski rječnik, a knjižničarkama Dječjeg odjela kažun koji su sami izradili.

Zbirka poezije Čakavčice Izabele Bilić-Rovis premijerno je predstavljena u Središnjoj knjižnici u lipnju 2014.

Izabela Bilić-Rovis, nakon što je diplomirala predškolski odgoj na Pedagoškom fakultetu u Puli, osnovala je udrugu Legengrad koja je orijentirana na rad s djecom predškolske i mlađe školske dobi, pri čemu provodi program Glinaonica koji je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koji redovito gostuje na Dječjem odjelu..