Promocija knjige Čičak u kosi

17.11.14. Događanja Središnja knjižnica

Zbirka priča za djecu Čičak u kosi autorice Branke Grakalić predstavljena je u Središnjoj knjižnici 17. studenog 2014.

U književno-glazbenom programu sudjelovali su autorica Branka Grakalić, koja je odsvirala nekoliko skladbi na klaviru, i dramski umjetnik Dubravko Sidor, koji je čitao ulomke iz djela po vlastitom izboru, a o autorici i knjizi govorila je novinarka kulture Vanesa Begić .

Autorica u svojim pričama govori o djetinjstvu jednostavnim i svakomu razumljivim jezikom. Priče iz Čička u kosi namijenjene su djeci, ali i roditeljima čije je djetinjstvo Branka Grakalić sačuvala u svojem djelu.

Branka Grakalić rođena je u obitelji umjetnika, što je odredilo njezin životni put. Uz redovnu pohađa i glazbenu školu, a studij započinje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te završava Internacionalni klavirski studij na konzervatoriju „Franz List“ u Weimaru. Po završetku studija radi kao glazbeni pedagog, profesorica glasovira, dirigentica, skladateljica, slikarica i pjesnikinja te predaje na šest jezika. Za svoj rad i umjetničko stvaralaštvo nagrađena je brojnim nagradama. Napisala je više od 30 zborskih, pjevačkih i klavirskih kompozicija te je autorica više od 500 likovnih djela. Poeziju piše na hrvatskom, njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku. Godine 2013. postaje članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (Basel, Švicarska), 2012. Udruge hrvatskih zavičajnih književnika, a 2014. Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.