Glazbena rock slušaonica: s turneje Paula McCartneya iz 2005.

19.11.14. Događanja Središnja knjižnica

Cijeli koncert Paula McCartneya The space within us s američke turneje iz 2005. godine imali su prilike poslušati i pogledati ljubitelji pravog rocka 19. studenog 2014. u Središnjoj knjižnici.

McCartneyev koncert bio je program za studeni Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije, još jednog našeg redovnog mjesečnog programa koji se održava treće srijede u mjesecu  u suradnji s prof. Borisom Vučinom

Program Glazbena rock slušaonica - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije predstavljena je u svibnju uoči Dana grada Pule, kada su prikazani koncert kralja Elvisa Presleya s turneje 1972. te pionira stvaranja novog zvuka električnom gitarom skupine The Shadows s nastupa u Cardifu na oproštajnoj turneji 2004. U programu Glazbene rock slušaonice naći će se koncerti na kojima su izvođene pjesme skladane do 1980-ih godina. Dakle riječ je o snimcima koji su tehnički zahtjevni, a koji se sad mogu prezentirati novom tehnologijom pa će svake treće srede u mjesecu ljubitelji roka u našoj knjižnici moći uživati u nezaboravnim, vrhunskim koncertima.