Čitajmo božićne priče psu

12.12.14. Događanja Dječja knjižnica

U Dječjoj knjižnici 12. prosinca 2014. održan je prosinački sastanak Kluba hvatača slova, a tema i naziv ovog susreta bili su - Čitajmo božićne priče psu.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, a posebno ona koja malo manje vole čitati. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama. Počasni članovi Kluba hvatača slova terapijski su psi Argo i Haku iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran je od 2014. godine filijala R.E.A.D.-a (Reading Education Assistance Dogs) programa za Hrvatsku te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Naime, dokazano je da su psi, ali i ostali kućni ljubimci, odlično društvo za čitanje. Oni slušaju s pažnjom, ne podsmjehuju se, ne osuđuju i ne kritiziraju. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.