Koncert studenata Muzičke akademije u Puli

12.12.14. Događanja Središnja knjižnica

I ove su godine studenti Muzičke akademije u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u Središnjoj knjižnici održali koncert u povodu blagdana svete Lucije, i to 12. prosinca 2014.

Na programu su se našla djela Johanna Baptista Cramera, Petera Corneliusa, Johannesa Brahmsa, Dore Pejačević, Matka Brajše Rašana, Bronislawa Kazimierza Przybylskog i drugih, a pripremili su ga izv.prof.mr.art. Zdenko Osip, mr.art. Elda Krajcar Percan, v.pred., Mariza Burić, pred., doc.art. Dražen Košmerl, doc.mr.art. Sofija Cingula i Melita Lasek, pred.

Nakon pozdravnih riječi prof. mr. art. Baskhima A. Shehua i ravnateljice naše knjižnice Nele Načinović, glazbenu večer otvorila je Vokalna skupina Muzičke akademije u Puli sa skladbama Moja mamica i Istranska zibanka Matka Brajše Rašana, pod mentorstvom doc.mr.art. Sofije Cingula, koja je uz glasovirsku pratnju Marine Dadić te u pratnji Petera Matoševića nastupila kao mezzosopran.

Raznolikim su se opusom predstavili i pijanisti Srđana Đokić, Ivan Žufić, Ema Ulemek i Antonella Picinić čiji su mentori mr. art Elda Krajcar Percan i prof. mr. art Zdenko Osip, dok su Martina Jembrišak i Andrea Rojnić nastupili kao duo harmonika - klavir, a pripremili su ih doc.art Dražen Košmerl i prof. Mariza Burić.

Vokalna skupina Muzičke akademije u Puli večer je zaključila starom hrvatskom adventskom popijevkom iz rukopisne pjesmarice Kamila Kumfa Vi som leteć, popijevkama Hrvata iz Gradišća Doletil je posal i Hrvata iz Mađarske Od angela Gabrijela te tradicijskom božićnom pjesmom Zvan Betlema.