Koncert Davida Gilmoura u Royal Albert Hallu 2006.

21.01.15. Događanja Središnja knjižnica

I u novoj kalendarskoj godini nastavljamo s glazbenim večerima: 21. siječnja 2015. u sklopu našeg redovnog programa Glazbena rock slušaonica – koncerti u tehnologiji visoke rezolucije u Multimedijalnoj dvorani prikazan je koncert Davida Gilmoura iz sastava Pink Floyd koji je snimljen u londonskom Royal Albert Hallu 2006.

Voditelji Glazbene rock slušaonice – koncerti u tehnologiji visoke rezolucije je Boris Vučina, prof., a autor ovog projekta Ivica Karasi, ing.

David Jon Gilmour britanski je glazbenik, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Najpoznatiji je kao vokalist i gitarist, a kasnije i vođa grupe Pink Floyd. U samim počecima grupe, nakon izdanog prvog studijskog albuma, prvo je pristupio kao pomoćni gitarist, a nakon što ih je napustio Syd Barret postao je glavni gitarist i pomoćni vođa grupe uz Rogera Watersa te nakon njegovog odlaska 1985. glavni vokal i vođa grupe. Izdao je nekoliko solo albuma od kojih je posljednji On an Island (2006.).

Remember That Night naziv je koncerta koji je Gilmour održao u Royal Albert Hallu 29., 30. i 31. svibnja 2006. u sklopu svoje On an Island turneje. Koncert je izdan u DVD i Blu-ray formatu.