Ženska večer uz dobru knjigu: predavanje Nadje Skazlić Nova ja

30.01.15. Događanja Središnja knjižnica

Nova ja naziv je predavanja koje je Nadja Skazlić održala u Središnjoj knjižnici 30. siječnja 2015.

Predavanje je bilo namijenjeno svim ženama koje su: nedavno rastavljene ili razvedene, koje se oporavljaju od raskida veze, koje već duže vrijeme nakon prekida ne žive potpuno ispunjen život, koje vjeruju da su dobro, ali nešto im nedostaje, kojima nešto nedostaje, ali vjeruju da tako treba biti u tim godinama, ženama koje su usamljene, koje bi se rastale, no boje se "života poslije"...

Kažu da je rastava braka jedan od najstresnijih perioda u životu. Nažalost, danas se u Hrvatskoj raskida po 14 brakova dnevno, a poznato je da Istra prednjači po brojkama i u tom području. Nadja Skazlić diljem Hrvatske održava brojna predavanja i radionice te brojne grupe podrške. Nakon desetak godina pedagoškog rada i više od dvadeset godina poduzetništva, bogatog životnog iskustva, promjena i izazova, živi život kakav želi i pomaže drugima koji to žele. "Pomažem ženama koje se ne snalaze nakon razvoda ili prekida veze. Vodim grupe i individualne terapije/savjetovanja. Podržavam vas i potičem, pomažem da vidite iluzije i samozavaravanja te da otkrijete svoju snagu i potencijale. Ne podržavam status jadnice, već vas motiviram da izađete iz tog stanja u kojem ste sada i oblikujete kvalitetan i ispunjen život", kaže na svojoj internetskoj stranici www.nadja.hr.

Gostovanje Nadje Skazlić prvo je Ženska večer uz dobru knjigu – novi zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna koji će se održavati u Središnjoj knjižnici posljednjeg četvrtka u mjesecu. Program je osmišljen kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakom će biti predloženo nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i do sada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama i da zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima. Ulaz na sva predavanja bit će slobodan, a uz autore knjiga bit će pozvani i stručnjaci koji će govoriti o temi večeri. Svaki će susret biti zaključen kratkom raspravom kada će žene dobiti priliku komentirati, postavljati dodatna pitanja i izraziti svoje mišljenje ili iskustvo.