Predavanje o helikopter roditeljstvu

17.02.15. Događanja Središnja knjižnica

Osmi Tjedan psihologije u Središnjoj knjižnici obilježen je predavanjem Helikopter roditeljstvo - "Pusti mama će / tata će" koje su Sanja Subotić, mag. psych. iz Dječjih vrtića Pula, i Ines Gazibara, mag. psych. iz Opće bolnice Pula, održale 17. veljače 2015.

Rečenicu "pusti mama će / tata će" ili neku sličnu često izgovaramo u najboljoj namjeri, no činimo li djeci uslugu kada radimo stvari umjesto njih? Činimo li dugoročno sebi uslugu? Ili usluga na kraju završi kao medvjeđa? Pitanja su koja si brojni roditelji postavljaju, a sve zamke helikopter roditeljstva i kako ih izbjeći pojasnit će Sanja Subotić, mag. psych, i Ines Gazibara, mag. psych.

Osmi po redu Tjedan psihologije u Hrvatskoj održava se od 16. do 22. veljače 2015. različitim događanjima i aktivnostima diljem zemlje. Tjedan psihologije prvi je put organiziran u okviru obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva s ciljem da se psihologija približi i predstavi zajednici te da se pokaže sva širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.