Izložba keramike i slika u povodu Dana žena

07.03.15. Događanja Središnja knjižnica

Uoči Međunarodnog dana žena u Središnjoj knjižnici 7. ožujka 2015. otvorena je izložba keramike i slika.

Izložbu su organizirali Liga protiv raka Pula, Klub žena Gea i Centar za oblikovanje keramike Krater, a gosti su članovi Galerije Agata iz Novigrada.

Izloženi keramički radovi nastali su tijekom pete godine održavanja kreativno-terapijskih radionica koje organizira Liga protiv raka Pula u suradnji s Klubom žena Gea i Centrom za oblikovanje keramike Krater a uz financijsku pomoć Istarske županije. Tijekom radionica koje vodi samostalna umjetnica Marina Orlić polaznice razvijaju kreativnost i samopouzdanje kroz ugodno druženje i međusobnu podršku čime si olakšavaju i uljepšavaju svakodnevni život i doprinose svom zdravlju. U Knjižnici su izloženi radovi Ljiljane Vojnić, Majde Peteh, Marije Vitulić, Slavice Lončarić i Teodore Beletić.

Dio postava čini skupna izložba članova Galerije Agata, Novigrad. Članovi Agate su slikari amateri zaljubljeni u umjetnost, a njihovi radovi su izrađeni uglavnom tehnikom akrila, akvarela i kombiniranom tehnikom. Svatko je na svoj način i svojim viđenjem interpretirao more, šumu, cvijeće, ulicu u svom gradu ili motiv koji ga je iz nekog osobnog razloga potaknuo na slikanje. Tako su slike nastale prirodno, spontano i neograničeno. Na ovoj izložbi u povodu Međunarodnog dana žena predstavljeni su radovi Denize Zlobec, Dunje Mazić, Else Demark Mazalović, Karla Bonačića, Leopolde Lonzarić, Libere Gortan, Lorene Ciguj, Mare Penava, Marize Dobrivojević, Slavice Oplanić i Zvijezdane Davanzo.

Izložba se može pogledati do 19. ožujka 2015.