Klub hvatača slova u Dječjoj knjižnici

13.03.15. Događanja Dječja knjižnica

Pas Candy bio je prvi put gost mjesečnog susreta Kluba hvatača slova: u Dječjoj knjižnici 13. ožujka 2015. od 17 sati pažljivo je slušala svaku priču, pjesmu, poslovicu, doskočicu koju su mu djeca željela pročitati.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja malo manje vole čitati ili tek tu vještinu uče. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama.

Počasni članovi Kluba hvatača slovaterapijski su psi Argo i Haku iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Naime, dokazano je da su psi, ali i ostali kućni ljubimci, odlično društvo za čitanje. Oni slušaju s pažnjom, ne podsmjehuju se, ne osuđuju i ne kritiziraju.

Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.