Predstavljanje knjige Uhvati pokret - Bilješke iz dnevnika odgajateljice, refleksivne praktičarke

20.03.15. Događanja Središnja knjižnica

Knjiga Morene Ravnić Uhvati pokret - Bilješke iz dnevnika odgajateljice, refleksivne praktičarke predstavljena je 20. ožujka 2015. u prepunoj dvorani Središnje knjižnice.

O djelu su uz autoricu govorile urednica izdanja izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Krstović i recenzentica prof. Vesna Rusijan Ljuština. Za glazbeni intermeco bili su zaduženi sadašnji i bivši, sada već školarci, polaznici Dječjeg vrtića Maslačak sa svojim odgajateljicama.

Odgajateljica Morena Ravnić u svoj priručnik Uhvati pokret - Bilješke iz dnevnika odgajateljice, refleksivne praktičarke, svojevrsni dnevnički zapis, pretočila je svoj stvaralačko-kreativni rad s jednom od generacija vrtićke djece. Radi se o knjizi namijenjenoj autoričinim kolegicama i kolegama odgajateljima, studentima, stručnim suradnicima, ali i roditeljima. Počeci projekta Uhvati pokret, koji opisuje u knjizi, dogodili su se u trenutku kad je shvatila da pred sobom ima generaciju poprilično nestašne djece. I što im drugo ponuditi no da se izraze pokretom te ih poticati da pokret dožive kroz različite situacije i sve dokumentirati fotografijom.