Ženska večer uz dobru knjigu na temu menopauze

26.03.15. Događanja Središnja knjižnica

Menopauza bila je tema Ženske večeri uz dobru knjigu koja je održana 26. ožujka 2015. u Središnjoj knjižnici. Gošće večeri bile su Violeta Babić, koja se javila Skypeom iz Beograda, i Morena Poglajen Carić.

Violeta Babić autorica je priručnika Menopauza – knjiga za svaku ženu, čija je recenzentica mr.sc.dr. Marina Anđelić Jelić, endokrinologinja na KBC-u Zvezdara, a stručna redaktorica prim.dr. Jasna Milivojević, specijalistica opće medicine. U svojoj knjizi autorica pojašnjava da je menopauza samo jedna faza u životu svake žene, koja sa sobom nosi puno promjena, ali i puno lijepoga te nije bolest i tabu-tema.

Dipl. fitness trenerica i body instruktorica Morena Poglajen Carić govorila je o tome što se zbiva sa ženskim tijelom te što je potrebno da bi tijelo, mišići, kralježnica i kosti ostali jači i vitalniji.

Ženske večeri uz dobru knjigu redovni su zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna koji se održava posljednjeg četvrtka u mjesecu. Ove su večeri osmišljene kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakom knjižničarke predlažu nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i do sada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama, zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima. Ulaz na sva predavanja je slobodan.