Književno jutro s Tatjanom Pokajac Papucci u Dječjoj knjižnici

19.03.15. Događanja Dječja knjižnica

Pjesnikinja Tatjana Pokrajac Papucci bila je gošća Književnog jutra u Dječjoj knjižnici koje je održano u povodu Dana očeva 19. ožujka 2015.

Mališanima iz Dječjeg vrtića Dugin svijet, najmlađim članovima udruge Piccoli terremoti i Malim knjižničarima iz Osnovne škole Centar čitala je pjesme iz svojih zbirki poezija za djecu, a dok su najmlađi sudionici Književnog jutra izrađivali darove za svoje očeve, Mali knjižničari imali su priliku od spisateljice doznati sve što ih je zanimalo o njezinom stvaralaštvu, ali i pisanju poezije općenito.

Tatjana Pokrajac Papucci rođena je 1957. godine u Puli. Pjesme je objavljivala u dječjim časopisima i listovima za djecu (Smib, Zvrk, Tintilinić, Ružmarin, Radost), a neke od njih uvrštene su i u Moju početnicu, udžbenik za prvi razred. Njezina slikovnica Stonoga bosonoga (Ljubljana, 1994.) nagrađena je na tršćanskom međunarodnom književnom natječaju Riječi bez granica/Parole senza frontiere. Godine 2005. objavila je knjigu za djecu Mašta radi svašta, a lani Zašto baš to i dvojezičnu Malu slikaricu. Živi u Rovinjskom Selu