Klub hvatača slova: pišemo priče i čitamo ih psima

08.05.15. Događanja Dječja knjižnica

Na prošlom mjesečnom sastanku Kluba  hvatača slova Candy je zadala zadatak: da napišu svoju priču koju će joj u svibnju pročitati. Nadamo se da nisu zaboravili, jer u petak, 8. svibnja 2015. u 17 sati Candy siže u Dječju knjižnicu.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja malo manje vole čitati ili tek tu vještinu uče. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama.

Počasni članovi Kluba hvatača slova terapijski su psi Argo, Haku i Candy iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.