Predavanje Kako nas mogu spasiti ili uništiti odnosi s javnostima?

15.05.15. Događanja Središnja knjižnica

Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, održala je u Središnjoj knjižnici 15. svibnja 2015. predavanje na temu Kako nas mogu spasiti ili uništiti odnosi s javnostima?

Prijavljenim sudionicima radionice nakon uvodnog kratkog predstavljanja Aleksandra Kolarić je govorila o ciljevima odnosa s javnošću te transferu, odnosno rješavanju negativnih situacija. Na živim, svima poznatim primjerima pojasnila je načine komuniciranja s javnostima, pojam malih grupa i kako se one mogu koristiti za promjenu stavova, svrhe i koristi odnosa s javnošću i kontroli i prilagodbi. Ova vrsna stručnjakinja za komunikaciju obrazložila je komunikacijski cilj i načine na koje se detektira trend u nastajanju, dominantnu koaliciju te razlika između komunikacijskog menadžera i komunikacijskog tehničara. Drugi dio radionice bio je rezerviran za pitanja polaznika, kada se razgovaralo o dobrim i lošim primjerima, mogućnostima edukacije te najboljim metodama slušanja svojih javnosti.

Ova radionica druga je od ukupno osam koje organizira Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Primorsko-istarska podružnica. Edukacije su namijenjene članovima HUOJ-a, ali i svima ostalima koji rade u odnosima s javnošću i srodnim poslovima, kao i studentima, a cilj je svima zainteresiranima približiti struku te omogućiti nova znanja i vještine.

Strukovne edukacije odvijaju se uz podršku Grada Pule, a radionice se održavaju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Aleksandra Kolarić diplomirala je povijest i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nekoliko godina radila je kao znanstveni asistent u HAZU-u, a za vrijeme koalicijske vlade Ivice Račana tri godine bila je glasnogovornica Vlade RH i predstojnica Ureda za odnose s javnošću. U cijelosti je modernizirala i reorganizirala Ured za odnose s javnošću te uvela dvosmjernu komunikaciju i proaktivno strateško komuniciranje u rad Vlade. Radila je kao regionalni manager za marketing i korporativne komunikacije u konzultantskoj tvrtki Deloitte, a sada vodi privatnu tvrtku za komunikacije Quadrans Konzalting. Trenutno je predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.