Alternativni porodi tema Ženske večeri uz dobru knjigu

21.05.15. Događanja Središnja knjižnica

Elena Skoko i Jelena Božac gostovale su 21. svibnja 2015. u Središnjoj knjižnici na Ženskoj večeri uz dobru knjigu na temu alternativnih, odnosno prirodnih poroda.

Elena Skoko, majka, pjevačica, pripovjedačica i aktivistica za ljudska prava pri porodu, nakon iskustva ekstatičnog i raspjevanog poroda posvetila je svoj život promovirajući ga kao svijetlu i moćnu inicijaciju za majčinstvo. Njezina prva knjiga Memoirs of a Singing Birth dostupna je na engleskom i talijanskom jeziku (http://singingbirth.blogspot.com/), a velika žeđ za spoznajom vodi je sve dublje i dublje u misterije kulture rađanja iz prošlosti i sadašnjosti.

Jelena Božac diplomirana je psihologinja i licencirana paramadoula, a u svojim Pričama o rađanju donosi 16 inspirativnih iskustava (http://priceoradjanju.com/). Autorica kaže da je poticaj za knjigu dobila na seminaru primalje Ine May Gaskin te da knjiga je pisana sa stajališta doule – osobe koja nema formalno medicinsko obrazovanje, a zna puno o porodu prvenstveno iz vlastita iskustva te iskustava stečenog svjedočenjem porođajima te iz brojne pročitane literature.

Iako su priče o porodu najčešće ženska tema, ova večer bila je namijenjena svima.

Kao i sve dosadašnje Ženske večeri uz dobru knjigu, i ova posljednja pred ljetnu pauzu organizirana je u suradnji s udrugom Aktivna.