Proglašenje ljetnih najčitatelja

08.09.15. Događanja Središnja knjižnica

Na Dječjem odjelu Središnje knjižnice i u Knjižnici Veruda i ovog je ljeta organiziran izbor ljetnih najčitatelja s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja u djece i mladih te popularizacije knjige kao izvora znanja.

Svečano proglašenje ljetnog najčitatelja Dječjeg odjela Središnje knjižnice održano je na Međunarodni dan pismenosti, koji se obilježava 8. rujna, a u Knjižnici Veruda najčitateljima nagrade su uručene 11. rujna.

Ovogodišnji ljetni najčitatelji Dječjeg odjela Središnje knjižnice su:

  • Filip Ivančević, u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole
  • Matija Benčik, u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole
  • Anja Šipek, u kategoriji učenika srednje škole.

Ljetni najčitatelji Knjižnice Veruda u 2015. godini su:

  • Paola Vuković, u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole
  • Saša Krajnović, u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole
  • Tedi Kalac, u kategoriji učenika srednje škole.

Najčitatelji nagrađeni su godišnjom članarinom, a knjižničarke Antonela Božac Ristić i Nadija Crkvenac, koje su proglasile pobjednike u Središnjoj knjižnici i uručile im nagrade, istaknule su da je i ove godine bila jaka konkurencija te su poručile ovogodišnjim najčitateljima da nastave čitati. Pozvale su ih da se i naredne godine uključe u akciju, uz nadu da će ih tijekom školske godine često viđati u knjižnici.

Za sudjelovanje u izboru ljetnog najčitatelja trebalo je ispuniti prijavnicu koja se mogla preuzeti na Dječjem odjelu te zapisivati naslove pročitanih knjiga od 1. srpnja do 31. kolovoza. Ljetni najčitatelji, kao i dosad, birali su se u Središnjoj knjižnici i Knjižnici Veruda i to u tri kategorije: učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolci.