Malvina Mileta, Marija Pogorilić i Elis Lovrić u Knjižnici Vodnjan

28.09.15. Događanja Knjižnica Vodnjan

Malvina Mileta iz Labina i Marija Pogorilić iz Rovinjskog Sela, autorice brojnih dijalektalnih stihova i vrlo uspješne haiku pjesnikinje, predstavile su 28. rujna 2015. u Knjižnici Vodnjan svoju poeziju.

Posebna gošća ove književne večeri bila je istarska kantautorica, glumica i scenska umjetnica  Elis Lovrić.

Vrlo dirljivu književnu večer, nabijenu različitim emocijama, suzama, smijehom, sjećanjima na djetinjstvo, zaključile su zajedničkom izvedbom Zavrti me, zavrti Elis Lovrić i Bika Blasko te publiku podigle na noge.

I treću po redu književnu večer u nizu kojima se u Knjižnici Vodnjan predstavljaju istarske pjesnikinje moderirala je dr. Vanesa Begić.

Malvina Mileta i Marija Pogorilić dio su velike istarske haiku obitelji, čiji članovi redovito nižu uspjehe te je njihova poezija uvrštena u brojne antologije. Upravo su ove poetese bile među prvim autorima iz Istre koji su se u toj pjesničkoj formi uspješno okušali te su više godina uvrštene u The European Top 100, najproduktivnije haiku pjesnike u Europi.

Kantautorica i glumica Elis Lovrić profesionalno se bavi glazbom i glumom kod nas i u inozemstvu.  Svojim autorskim skladbama na labinskoj cakavici približava ovaj poseban govor i uvodi slušatelje u zaboravljene svjetove naših krajeva.