Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

01.10.15. Događanja Čitaonica Kluba umirovljenika

Međunarodni dan starijih osoba prigodnim programom obilježen je u Čitaonici Kluba umirovljenika 1. listopada 2015.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je svim umirovljenicima zaželio puno zdravlja i sreće te naglasio da će se za ostalo pobrinuti mlađe generacije. Prisutnima se obratila i ravnateljica Knjižnice, a svečanost je vodila Zorka Lončar.

U programu su sudjelovali pjevački zbor Gradske udruge matice umirovljenika Pula Zlatne godine, s voditeljicom Silvom Pavić, a stihove je kazivao Đildo Pliško. Kao posebna gošća nastupila je Tihana Braus, učenica Maura Dembića, prof. u OKUD-u Istra, koja je na harmonici izvela Marijanu

Ove je godine tečaj informatike uspješno završilo 30 članova Čitaonice Kluba umirovljenika te su im ovom prigodom podijeljena priznanja.

Sponzor obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba je Istarska stranka umirovljenika - Partito Istriano dei pensionati.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.