Tribina Pretilost i nekretanje - tihi ubojice digitalnog društva

13.11.15. Događanja Središnja knjižnica

Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Udruga Aktivna, PBS Centar sportske izvrsnosti i Sunset centar organizirali su tribinu Pretilost i nekretanje - tihi ubojice digitalnog društva koja je održana 13. studenoga 2015. u dvorani Središnje knjižnice.

Cilj tribine bilo je osvještavanje obiteljske zajednice, djece, roditelja, studenata i poslovnih ljudi kako u zastrašujućem tempu i ritmu života izbjeći pretilost, povratiti energetske rezerve, pametno se kretati, smršaviti, uspostaviti hormonsku ravnotežu, san i prehranu.

Vrijeme je da prestanemo ignorirati problem pretilosti i nekretanja: Hrvati su prema istraživanju WHO-a na visokom, šestom mjestu pretilosti u svijetu, a pri dnu ljestvice što se tiče vježbanja. Zbog svega navedenog potreban nam je hitan preokret u životnim navikama, posebno ukoliko želimo da nam društvo u budućnosti opstane kao zdravo i funkcionalno.

Tribina je namijenjena širokoj populaciji i tiče se svih nas, a sagledava probleme već od djeteta u razvoju do odraslog organizma.

Predavači:

  • prof.dr.sc. Milivoj Jovančević, prim.dr.med., spec.pedijatar, predsjednik nevladine udruge Centar dječjeg zdravlja unutar koje se provode programi primarne prevencije bolesti djece
  • mr.spec.Ana-Marija Jagodić Rukavina, dipl.kineziolog, inovatorica Body tehnike, utemeljiteljica i voditeljica PBS Centra sportske izvrsnosti
  • Daniela Beaković, spec.školske medicine, nutriconistica.

Praktičnu radionicu vodit će:

  • Morena Poglajen Carić, body instruktorica i dipl. fitness trenerica.

Tribina je organizirana u Mjesecu hrvatske knjige u sklopu programa Ženska večer uz dobru knjigu, redovnog programa Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna.