Ženska večer uz dobru knjigu: o samozapošljanju i pokretanju vlastitog posla

28.10.15. Događanja Središnja knjižnica

Još jedna Ženska večer uz dobru knjigu održana je u Središnjoj knjižnici 28. listopada 2015., i to na temu samozapošljavnje i pokretanje vlastitog posla.

Predavanje je bilo namijenjeno svim ženama koje nemaju posao ili su nezadovoljne trenutnim zaposlenjem, koje aktivno razmišljaju o tome kako bi pokrenule vlastiti posao. Svaka promjena u životu je teška, a na ovom predavanju ponuđeni su odgovori na pitanja o mogućnostima samozapošljavanja te o putu pokretranja vlastitog posla.

U ovoj Ženskoj večeri sudjelovale su vrlo zanimljive gošće:

  • Tatiana Cameron Tajči, kantautorica i holistic coach, javila se Skypeom iz Amerike te ispričala zašto je važno "probuditi se", predstavila je svoj projekt Waking Up Revolution i TV emisiju Waking Up In America, ali i američko poduzetništvo, te ispričala svoj put od Tajči koju svi znamo do Tajči koja je danas
  • Marijeta Matijaš, poslovna savjetnica, iz tvrtke Kreacija, i sama uspješna poduzetnica, moderirala je razgovor gošći koje su predstavile svoja iskustva
  • Sanja Vale Ćupić, dipl. ekonomistica i brand manager, sa svojom je djecom osmislila igru Osvoji Jadran,
  • Silvija Radulović, direktorica i osnivačica tvrtke R.S.Bonum, iskoristila je poticaje HZZ-a za samozapošljavanje
  • dr.sc. Alida Perkov, predsjednica BPW-a, okružena je uspješnim poduzetnicama i ukratko je predstavila udrugu koju vodi i dala nekoliko savjeta.

Sve zainteresirane, koje imaju ideju za svoj posao ili još ne znaju što bi točno radile, mogle su se prijaviti za daljnju edukaciju i mentoring program kako bi krenule otpočetka, odnosno od ideje do pokretanja svog vlastitog posla.

Ženske večeri uz dobru knjigu redovni su zajednički program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna koji je osmišljen kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakom knjižničarke predlažu nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i do sada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama, zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima. Ulaz na sva predavanja je slobodan.