Što bismo zapravo trebali jesti - predstavljanje kuharica i razgovor s Dunjom Gulin

02.11.15. Događanja Središnja knjižnica

Dunja Gulin predstavila je svoje kuharice uz razgovor o tome što bismo zapravo trebali jesti 2. studenog 2015. u Središnjoj knjižnici.

Rođena Puležanka, koja, kako sama kaže, uvijek nešto „kuha“, nakon završene Škole prirodne kuhinje u ustanovi Makronova počinje se intenzivno baviti osmišljavanjem i vođenjem seminara i radionica kuhanja te ima prva iskustva rada kao glavnog chefa za veće grupe na raznim programima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ubrzo počinje surađivati sa stranim chefovima i autorima kuharica, asistira u velikim kuhinjama, putuje i uči o novim trendovima u prehrani i usavršavam znanja o svim granama zdrave prehrane: mediteranske, vegetarijanske, veganske, makrobiotičke i sirove prehrane te u svom svakodnevnom radu kombinira različite stilove pripreme namirnica.

Godine 2009. objavljena je njezina prva kuharica na hrvatskom jeziku Doručak, a sljedeće godine u Americi pohađa dvije velike konferencije o najnovijim saznanjima u zdravoj prehrani. Od 2012. godine objavila je još četiri kuharice na engleskom jeziku: Raw Food Kitchen, The Vegan Baker, The Vegan Pantry, koja je ostvarila veliki uspjeh te je nominirana za nagradu Guild of Food Writers 2015 Award u kategoriji Miriam Polunin Award for healthy Eating, te Fermented Foods for Vitality & Health. The Vegan Baker prevedena je na njemački i talijanski jezik, a ove godine The Vegan Pantry na čak šest jezika: njemački, talijanski, francuski, portugalski, švedski i poljski.

Autorica je projekta „Rentaj Chefa“ koji omogućava svima da u udobnosti svoga doma jedu kvalitetne obroke, da obitelji i prijateljima ponude svježe pripremljena zdrava i slasna, slatka i slana jela ili pak, da u svojoj kuhinji nauče jednostavne ili kompliciranije tehnike pripreme zdravih, cjelovitih i ukusnih jela.

Više o Dunji Gulin i njezinoj kuhinj možete pronaći na njezinoj stranici.