Susret Kluba hvatača slova

30.10.15. Događanja Dječja knjižnica

U Dječju knjižnicu vratili su se četveronožni ljubitelji knjiga i čitanja iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran. Prvi susret Kluba hvatača slova, ali i onih koji će tek postati dio ove vesele družine, u ovoj školskoj godini održan je 30. listopada 2015.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja manje vole čitati ili tek tu vještinu uče. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama.

Počasni članovi Kluba hvatača slova su terapijski psi Argo, Tara, Haku i Candy iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.