Pokrenimo bibliobus!: bibliobusi iz Karlovca i Rijeke posjetili Pulu, Medulin, Ližnjan, Šišan i Fažanu

11.11.15. Događanja

Na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenog 2015., široj je javnosti predstavljena kampanja Pokrenimo bibliobus!

Tom su prigodom u posjet Istri stigla dva bibliobusa: županijski bibliobus Gradske knjižnice Rijeka i bibliobus Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

Gostujuće pokretne knjižnice posjetile su jednodnevna bibliobusna stajališta u Puli, Medulinu, Ližnjanu, Šišanu i Fažani, gdje su ih dočekali brojni mališani iz osnovnih škola i vrtića te predstavnici općina koje su se uključile u ovu, oglednu vožnju. Svi su zainteresirani dobili priliku pobliže upoznati knjižničnu građu koju bibliobus nudi, knjižničarke i knjižničari iz bibliobusa pojasnili su im kako bibliobus funkcionira, a neobična knjižničarka najmlađim posjetiteljima pričala je priče.

Kampanjom Pokrenimo bibliobus!, koju su podržali Ministarstvo kulture, Istarska županija i Grad Pula, kao i brojni sugrađani, želi se osigurati uvjete za ponovno uspostavljanje bibliobusne službe u Istarskoj županiji da bi i građani iz udaljenih naselja imali jednako pravo na pristup informacijama i izvorima znanja kao i građani koji žive u blizini gradskih knjižnica i njihovih ogranaka. Temeljni cilj kampanje jest istaknuti važnost knjižničnih usluga u društvenoj zajednici te zagovarati osnivanje bibliobusne službe na području Istarske županije.