Klub hvatača slova nastavio zajedničko čitanje "Psima ulaz zabranjen"

13.11.15. Događanja Dječja knjižnica

Klub hvatača slova sastao se 13. studenog 2015. i dupkom napunio Dječju knjižnicu.

Na drugom druženju u ovoj školskoj godini u Dječjoj knjižnici nastavljeno je zajedničko čitanje vesele ljubavne pripovijesti o psima, knjigama i ostalome Melite Rundek Psima ulaz zabranjen.

Klub hvatača slova čitateljski je klub na koji su dobrodošla sva djeca, posebno ona koja manje vole čitati ili tek tu vještinu uče. Susreti su otvoreni za sve koji se žele pridružiti, a sve informacije o aktivnostima možete dobiti u Dječjoj knjižnici i na našim internetskim stranicama.

S obzirom na velik interes ljubitelja čitanja za sudjelovanje u klubu, na ovom susretu dogovaramo se o novoj grupi, odnosno Klubu gutača knjiga namijenjenom djeci koja jako vole čitati.  

Počasni članovi Kluba hvatača slova su terapijski psi Argo, Tara, Haku i Candy iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.