Glazbena rock slušaonica: Slowhand At 70 Erica Claptona

20.01.16. Događanja Središnja knjižnica

Siječanjska Glazbena rock slušaonica donijela je koncert ikone rock glazbe Erica Claptona, koji je nizom od sedam koncerata u Royal Albert Hallu kompletirao proslavu svojeg 70. rođendana.

Prvi rock susret u Središnjoj knjižnici u novoj kalendarskoj godini održan je 20. siječnja 2016. Glazbena rock slušaonica - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije donio je još jedan rock spektakl: Claptonov koncert Slowhand At 70 - Live At The Royal Albert Hall 2015.

Glazbena rock slušaonica - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije redovni je program Gradske knjižnice i čitaonice Pula koji se održava treće srijede u mjesecu od 19 sati u dvorani Središnje knjižnice. Program pripremaju i slušaonice vode Boris Vučina, prof. i Ivica Karasi, ing.

Koncertima održanima u svibnju 2015. Clapton je nadmašio niz od 200 predstava u Royal Albert Hallu, a nakon održanog Slowhand koncerta može se pohvaliti s nevjerojatnih 205 nastupa u najlegendarnijem londonskom koncertnom prostoru: od toga 178 naslovnih (vlastitih) koncerata, dok je u ostalima nastupio kao gost. Jednom prilikom on je svoje nastupe u dvorani R.A.H. usporedio kao "sviranje u vlastitom dnevnom boravku“.

Ovaj koncert, koji je održan 15. svibnja, Clapton je posvetio svom prijatelju i mentoru blues legendi BB Kingu.