Klub hvatača slova u Dječjoj knjižnici čita (o) psima

26.02.16. Događanja Dječja knjižnica

Klub hvatača slova 26. veljače 2016. u Dječjoj knjižnici nastavio je zajedničko čitanje vesele ljubavne pripovijesti o psima, knjigama i ostalome Melite Rundek Psima ulaz zabranjen. Čitači su se izmjenjivali, a pozorno ih je slušao terapijski pas Argo.

Klub hvatača slova dječji je čitateljski klub. Dobrodošla su sva djeca, a posebno ona koja manje vole čitati ili tek tu vještinu usavršavaju.

Počasni članovi Kluba hvatača slova su terapijski psi Argo, Tara, Haku i Candy iz Udruge za Pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u Dječjoj knjižnici gostuju drugog petka u mjesecu od 17 do 19 sati, prema interesu i češće.

Udruga za Pet therapy Indeficienter Vinkuran od 2014. godine hrvatska je filijala programa R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) te provodi program Čitaj (o) psu. Program potiče čitalačke i komunikativne vještine te samopouzdanje kod djece primjenom nekonvencionalne metode: čitanje terapijskim psima u knjižnicama i školama te sličnim institucijama u kojima se potiču i njeguju aktivnosti čitanja. Zahvaljujući tim strpljivim slušateljima stvara se pozitivna i opuštena atmosfera, a čitanje postaje zabavno pa se djeca oslobađaju treme, a što više čitaju, to postaju bolji u tome.