Mojih deset dana Pariza Sanje Kušar Precalli

07.03.16. Događanja Dječja knjižnica

Dani frankofonije u Dječjoj knjižnici započeli su zanimljivim putovanjem u grad svjetlosti, ljubavi, umjetnosti... kroz koji je svojim objektivom prof. Sanja Kušar Precalli provela učenike Produženog boravka OŠ Vidikovac, ali i zainteresirane korisnice koji su prije mnogo, mnogo vremena bile članice Dječje knjižnice.

Svaka fotografija upotpunjena je zanimljivom pričom, ali i povezana s Pulom: gradski muzeji i poznati muzeji Pariza, svjetlosne instalacije, fontane... Učenici su bili zainteresirani i postavljali brojna pitanja, a Sanja Kušar Precalli, profesorica kemije i biologije s dugogodišnjim iskustvom u OŠ Juraj Dobrila u Rovinju, odgovarala je na zanimljiv i duhovit je način pa je svaki odgovor zapravo bio jedna mala, nova anegdota. Između ostalog, upečatljiva je bila priča o poznatim francuskim makaronima (les macarons), finim sitnim kolačićima prekrasnih boja i aroma u koje se navodno zaljubila i sama kraljica Marija Antonieta.

Učenici su se iznenadili što su predavanju prisustvovale i dvije starije gospođe koje su s velikim interesom odslušale te potom ravnopravno s djecom postavljale pitanja. I to pitanja na koja su i učenici željno očekivali odgovore. Dokaz da za snove i bajkovita putovanja nikad nismo stari...

Sat vremena je u trenu prošao, u kreativnom dijelu radionice učenici su na crnom papiru žutom i bijelom bojom crtali vinjete Pariza – grada svjetlosti.