Bruno Krajcar predstavio album Istraditional i novi videospot

31.03.16. Događanja Središnja knjižnica

Svestrani i višestruko nagrađivani istarski glazbenik Bruno Krajcar predstavio je 31. ožujka 2016. točno u podne svojim sugrađanima, prijateljima i suradnicima, Porinom nagrađeni album Istraditional u prepunoj dvorani Središnje knjižnice.

Tom je prigodom upravo u Puli premijerno predstavljen Krajcarov novi glazbeni videospot za pjesmu Široko more Jadransko. Autor spota koji će večeras prvi put biti emitiran na televiziji je Saša Duračić, a pjesmu Široko more Jadransko Krajcar izvodi s Tamarom Obrovac.

Bruno Krajcar, pozdravljajući u uvodu prisutne prijatelje i suradnike, naglasio je da je Porin nagrada cijelom timu koji je radio na Istraditionalu. Album je opisao kao desetak pjesama koje su hommage istarskoj narodnoj pjesmi i pjevačima naših didi.

O Istraditionalu i njegovom nastajanju uz autora govorili su David Ivić, dizajner koji je bio zadužen za vizualni identitet albuma te ga likovno oblikovao, Vedran Vojnić, udaraljkaš, te Saša Duračić, autor videospota premijerno prikazanog u Puli.

Okupljene je u ime župana i Županije pozdravio pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica te u ime svih Istrijana zahvalio Krajcaru na trudu u prikupljanju glazbene istarske baštine.

Album je izdao Aquarius records, sponzori događanja bila su Vina Benvenuti, a pokrovitelji Grad Pula i Radio Pula.

Bruno Krajcar akademski je glazbenik, skladatelj i kantautor. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatskog novinarskog društva te predsjednik Hrvatske glazbene unije Istarske županije. Predsjednik je udruge za očuvanje zavičajne tradicijske kulture „Histriart“ u sklopu koje djeluje kao idejni začetnik ili umjetnički ravnatelj smotri kao što su „Maša po starinski“, „Zarozgajmo na Ćićariji“, Rakljansko kulturno ljeto, Istarske romantične večeri, dugogodišnji je član žirija i obora Smotre narodne glazbe i plesa Istre. Okuplja i glazbeni sastav pod nazivom Istraditional project. Samostalno kao kantautor Bruno Krajcar do sada je objavio osam nosača zvuka te snimio dvadesetak glazbenih videospotova. Već dvadesetak godina radi i kao glazbeni urednik, radijski voditelj i novinar Radio Pule, zatim kao producent, etnomuzikolog, studijski glazbenik, multiinstrumentalist… U svojem pozivu već se dugi niz godina bavi proučavanjem istarske narodne baštine, ali i njenom valorizacijom putem vlastitih skladbi za što je višestruko nagrađivan. Bruno Krajcar njeguje jedinstveni glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo, univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu sa tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom.