Čarobno stablo u Čarobnjižnici

02.04.16. Događanja Dječja knjižnica

Subota, 2. travnja poseban je dan - tad se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, i to na rođendan Hansa Christiana Andersena, najpoznatijeg pisca bajki. A ove godine slavimo i treći rođendan kampanje Čitaj mi!

Upravo tom prigodom neobična knjižničarka u Dječjoj knjižnici posadila je čarobno stablo. Ono je te subote prolistalo i na svojim granama rodilo brojne knjige.

Mnogi su posjetili Čarobnjižnicu u Radićevoj 22 i ubrali knjigu koju im je neobična knjižničarka pročitala.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se 2. travnja svake godine, a cilj mu je ukazati važnost dječje književnosti i ljubavi prema čitanju te ih motivirati da tu naviku održe kroz život.

Čitaj mi! prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je 2013. godine u povodu Europske godine čitanja naglas. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. Gradska knjižnica i čitaonica Pula u kampanju se uključila na samim njezinim počecima i redovito organizira programe čitanja naglas u koje uključuje djecu od najranije dobi, ali i njihove roditelje, djedove, bake, odagajatelje...