Čarolija knjiga na Dječjem odjelu u Noći knjige

22.04.16. Događanja Središnja knjižnica

Program Noći knjige na Dječjem odjelu trajao je gotovo čitav dan, od 10 do 20 sati.

 Matineja je započela pričaonicom Blago skriveno u knjigama, a nastavljena je glazbeno-kreativnom radionicom Mrki i Sivka u Noći knjige uz pjesmu i zvuke harmonike.

Noć knjige na Dječjem odjelu ispraćena je pričom za laku noć, odnosno predstavljanjem knjige Ja se mraka ne bojim Ljubice Kolarić-Dumić.

Ljubica Kolarić-Dumić umirovljena je učiteljica hrvatskog jezika. Piše poeziju i prozu za djecu i odrasle. Objavila je niz knjiga, šest s popratnim CD-om. Pjesme i priče uvrštene su joj u čitanke za hrvatski jezik i udžbenike glazbene kulture za osnovnu školu. Objavljuje u mnogim knjigama, časopisima, zbornicima, novinama, nosačima zvuka te je zastupljena u antologijama i leksikonima. Slikovnice i knjige ilustrirali su joj poznati hrvatski slikari i ilustratori, a više pjesama uglazbili skladatelji. Članica je Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske. Dobitnica je Godišnje nagrade Grada Rijeke za 2006. godinu za izuzetan doprinos dječjoj književnosti i poetskoj riječi za djecu te prve nagrade za prozu („Vestalkino pismo“) „Dubravko Horvatić“ Hrvatskog slova u Zagrebu za 2012. godinu. Slikovnicu Ja se mraka ne bojim ilustrirao je višestruko nagrađivani slikar, grafičar, ilustrator, scenograf, kipar Vjekoslav Vojo Radoičić. Izlagao je na u zemlji i inozemstvu na više od sto sedamdeset izložbi, priredio pedesetak kazališnih scenografija, radi na TV-u, ilustrirao je brojne knjige i tekstove za djecu i mlade. Godine 2002. nominiran je za prestižnu svjetsku nagradu H. Ch. Andersen za dječju ilustraciju te 2006. za The Astrid Lingren Award za ilustraciju i tekst.