Izložba Mali Artići grada Pule

03.05.16. Događanja Središnja knjižnica

Izložba Mali Artići grada Pule, mini retrospektiva: 10 godina stvaranja u Rojcu otvorena je 3. svibnja 2016. u Središnjoj knjižnici. Izložba je postavljena u Čitaonici dnevnog tiska i na Dječjem odjelu.

Likovno-kreativna udruga Studio More ovom izložbom, koja je otvorena u povodu Dana grada Pule, prikazuje presjek rada brojnih mališana u dobi od 5 do 14 godina u proteklom desetljeću.

Artićima, velikim prijateljima i suradnicima te čestim gostima Dječjeg odjela Središnje knjižnice, desetu obljetnicu čestitala je knjižničarka Antonela Božac-Ristić te zaželjela još puno uspješnih radionica, susreta i suradnji. U ime Grada Pule pozdravila ih je Irena Peruško, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koja je istaknula da je ponosna na rad Artića, na način na koji se u toj udruzi prepoznaje i njeguje likovnost kod djece te na to kako ih se podržava u njihovoj kreativnosti. Roberta Weissman Nagy, profesorica umjetnosti i akademska kiparica, ukratko je predstavila postav izložbe i tehnike kojima su radovi rađeni te zaključila da je udruga Artići u deset godina djelovanja ostavila neizbrisiv trag u likovnom odgoju pulskih mališana.

Sanja Simeunović-Bajec, voditeljica radionica, osvrnula se na proteklo desetljeće stvaranja Artića i naglasila da su ove radionice, osim što uče djecu likovnim jezicima i tehnikama, važne za razvijanje i poticanje mašte, kreativnosti i motorike.

Svojim malim i velikim Artićima uručila je diplome kao nagradu za njihov trud.