Predstavljena e-slikovnica Pulska (pri)povijest

06.05.16. Događanja Središnja knjižnica

E-slikovnica o Puli, čiji su autori učenici Gimnazije i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te članice Kluba ljubitelja čitanja, čitateljskog kluba za mlade, predstavljena je u povodu Dana grada, 6. svibnja 2016. u dvorani Središnje knjižnice.

Slikovnica je rezultat zajedničkog projekta Gladijator u tramvaju Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Gimnazije Pula i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula.

Autorice teksta i anotacija su učenice Gimnazije pod mentorstvom profesora Filipa Zoričića i članice Kluba ljubitelja čitanja - KLJuČ pod vodstvom knjižničarke Andree Trapan, a uredio ga je dr.sc. Boris Koroman. Ilustracije su izradili učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesora Andija Pekice. Grafički urednik je Alen Žufić.

Ovom e-knjigom, ali i samim projektom željeli smo potaknuti mlade da razmišljaju o svome gradu, prepoznaju i vrednuju njegovu kulturnu baštinu, ali i motivirati ih da se kreativno izraze i pokažu sebi i svojim vršnjacima što znaju i mogu.