Ženska večer uz dobru knjigu: o životnim promjenama s Đurđicom Orepić

19.05.16. Događanja Središnja knjižnica

Snaga odluke - možemo što god poželimo tema su Ženske večeri uz dobru knjigu, a tom je prigodom 19. svibnja 2016. u Središnjoj knjižnici gostovala je Đurđica Orepić.

Zašto se netko u 50-ima odluči potpuno promijeniti život? Kolike fizičke napore naše tijelo može izdržati i što je to što nas tjera na pomicanje granica? Na ova i mnoga slična pitanja odgovore će nam dati naša gošća, Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman. Nikad se prije nije bavila profesionalnim sportom, ali će ove godine na Havajima biti jedna od natjecateljica prestižnog triatlon natjecanja koje testira ljudsku izdržljivost i granice – Ironmana.

„Sport i trčanje je donekle promijenilo moj život koji sam vodila do svoje 47. godine! No, nakon ulaska u triatlon s mojih 50 godina, ušla sam u novi lifestyle - sve se promijenilo fizički, ali i mentalno za 100 posto, mentalno sam postala bolja prema sebi i prema drugima i to mi je najljepše što se dogodilo sa mnom u ove dvije godine treniranja i takmičenja.....pronaći bolju sebe, sretniju, skromniju, susretljiviju, pažljiviju naspram drugih, puno osjetljiviju na tuđe probleme i spremna pomoći kad god mogu !" kaže Đurđica.

Ženske večeri uz dobru knjigu mjesečni su susreti koje zajednički organiziraju Knjižnica i udruga Aktivna.

Svatko od nas ima svoj put i svoj cilj, ono što bi nam trebalo biti zajedničko je volja, upornost i marljiv rad.